New roof takes shape

Replacing the whole roof of the original house and shoring up the front of the building allowed us to extend the floor area by about 12 sq m. This picture shows the laths almost ready to receive the recycled flat tiles (tuiles plats), some of which are more than 200 years old. Incidentally, the reason the house is known as ‘the Spanish’ house is that for many years following the Spanish civil war, a family that had fled north from Spain lived in the house, becoming tenant farmers in the village. They whitewashed both the interior and exterior of the house in the Spanish style and added a number of other Spanish touches such as castanets hanging above the fireplace and a small Spanish dancer as decoration. The family moved to Souillac for work in the 1960s and live there still. Replacing the laths

Advertisements